Culturesportitza’t

Del 20 de gener al 20 de febrer

El concurs escolar Culturesportitza't arriba a la 4a edició ampliant el format de les preguntes

Els alumnes de 6è de primària del Pla de l’Estany poden participar en la iniciativa sobre coneixements olímpics fins al 13 de desembre.

La Càtedra d'Esports i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics de la UdG organitza la quarta edició del Concurs Escolar sobre Olimpisme Culturesportitza't. Jesse Owens, el Black Power, el dopatge o la història olímpica són alguns dels elements que apareixen a les preguntes que poden respondre, fins al dia 13 de desembre, els alumnes de 6è de les escoles del Pla de l'Estany en un qüestionari que trobaran en aquest enllaç.

En aquesta 4a edició del concurs s’han introduït diversos canvis. S’ha actualitzat el qüestionari amb preguntes noves i també s’han afegit preguntes obertes per obrir un espai per escoltar les opinions dels nois i noies respecte a les històries que se’ls plantegen. A més, no es permet omplir el formulari en horari lectiu per evitar que els alumnes responguessin en grup. Així es vol potenciar la voluntat que els participants facin un exercici d’immersió en la filosofia olímpica i els organitzadors consideren que és més probable que passi a casa, acompanyats dels familiars o sols. I també, pel que fa als premis, s’han modificat per poder valorar amb més marge les preguntes obertes que s’han introduït.

 

Fomentar la pràctica i els valors de l'esport

El Culturesportitza’t vol fomentar la pràctica esportiva i transmetre els valors de l'esport alhora que dona a conèixer entre els alumnes les escoles del Pla de l'Estany l'existència del Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, ubicat a la comarca.

Només per participar cada alumne rep dues entrades per visitar els museus de Banyoles i dues per visitar el Museu Arqueològic de Catalunya - Girona. A més, les escoles amb més encert, participació i originalitat, també obtindran diferents premis per poder adquirir material esportiu, llibres o activitats lectives als museus.

 

Comparteix:

Banyoles, Ciutat del bàsquet català 2022