• De Banyoles

Notícies

07 juliol 2022

Jordi Sargatal (Bàsquet Girona) impartirà un clínic de bàsquet a Banyoles el 7 de juliol

La Càtedra d’Esport i Educació Física – Centre d’Estudis  Olímpics de la Universitat de Girona organitza un clínic de bàsquet coincidint amb la designació de Banyoles com a Ciutat del Bàsquet Català del 2022. L’activitat, que es farà el proper 7 de juliol, anirà a càrrec de l’actual entrenador del primer equip del Club Bàsquet  Girona, Jordi Sargatal. Les inscripcions ja estan obertes i són gratuïtes. 

Els clínics són activitats formatives habituals en el món de l’entrenament esportiu que combinen la teoria i la pràctica sobre una qüestió específica per part d’una persona experta.  En aquest cas, Jordi Sargatal se centrarà en la construcció del contraatac i exposarà diferents  aspectes tècnico-tàctics que, posteriorment, aplicarà a la pista amb jugadors joves del Club Bàsquet Banyoles. A la part teòrica, Sargatal parlarà de la metodologia i les fases que s’haurien de seguir per a la construcció del joc obert de contraatac. A la part pràctica, traslladarà a la pista els continguts treballats. El clínic es farà, de les 7 de la tarda a les 9 del vespre, al pavelló de La Farga de Banyoles equipament compta amb unes instal·lacions idònies per a realitzar aquest tipus de jornades on s’entrellacen la teoria i les seves  aplicacions pràctiques.

La proposta està adreçada a entrenadors i jugadors d’aquest esport, així com a  qualsevol persona que hi pugui estar interessada. L’activitat està reconeguda per la  Federació Catalana de Basquetbol i els entrenadors que estiguin realitzant cursos de  formació continuada i que participin en aquesta activitat, podran convalidar dues hores de  les seves pràctiques.

Jordi Sargatal s’afegirà a la llista de ponents de reconegut prestigi que han participat a  anteriors clínics organitzats per la Càtedra d’Esport i Educació Física de la Universitat de Girona. Entrenadors i jugadors amb una llarga experiència en el bàsquet com Svetislav Pešić (2010), o l’handbol com Xavi Pascual (2011), David Barrufet (2011) o Jordi Ribera (2011-12) han trepitjat el territori i han compartit la seva experiència amb els entrenadors de la zona.

(Notícia: Banyoles TV- David Bertran https://www.banyolestv.cat/index.php/esports/8796-jordi-sargatal-basquet-girona-impartira-un-clinic-de-basquet-a-banyoles-el-7-de-juliol.html) 

Banyoles, Ciutat del bàsquet català 2022