• De Banyoles

Notícies

03 febrer 2023

Banyoles clourà diumenge els actes com a Ciutat del Bàsquet Català 2022

Banyoles tancarà aquest diumenge la celebració que l’ha distingit com a Ciutat del Bàsquet Català 2022.

L’Auditori de l’Ateneu acollirà l’acte públic de clausura de la celebració que inclourà un homenatge a les persones que han fet possible el bàsquet a la ciutat. La celebració de Banyoles com a Ciutat del Bàsquet Català 2022 ha inclòs una vintena d’activitats, principalment esportives. Entre altres, Banyoles ha acollit diferents competicions com el Torneig Basketdona, el Circuit català 3x3 o les finals del Campionat de Catalunya júnior masculí i cadet femení. També s’han fet competicions socials de baskin i la final de la lliga Capacitats, així com una jornada de bàsquet al carrer, un clínic de bàsquet amb l’entrenador del Bàsquet Girona, Jordi Sargatal, i un mural a l’exterior del pavelló de la Farga recorda l’esdeveniment.

Per posar punt i final a la celebració, l’Auditori de l’Ateneu tornarà a transformar-se el proper diumenge en una pista de bàsquet per acollir l’acte públic de clausura de l’esdeveniment, que es va inaugurar a principis de 2022. L’acte inclourà un homenatge als presidents i presidentes de la història del Club Bàsquet Banyoles com a reconeixement a totes les persones que han fet possible el bàsquet a la ciutat. I és que, segons destaca l’Ajuntament de Banyoles, la distinció de Ciutat del Bàsquet Català 2022 ha permès posar en valor el bàsquet a la nostra ciutat i, sobretot, la feina que fa el Club Bàsquet Banyoles que treballa fortament representant els valors del bàsquet.

L’acte de clausura se celebrarà a partir de les 12 del migdia i comptarà amb la participació de la Federació Catalana de Bàsquet, la Fundació del Bàsquet Català i el mateix Club Bàsquet Banyoles. Des de l’any 2000 ciutats com Girona, Badalona, Lleida o darrerament Balaguer han estat designades com a Ciutat del Bàsquet Català, una iniciativa de la Fundació del Bàsquet Català per reconèixer l’impuls territorial del bàsquet i també donar suport a les persones que treballen per aquest esport i els valors formatius que representa.

https://www.banyolestv.cat/index.php/esports/10161-banyoles-cloura-diumenge-els-actes-com-a-ciutat-del-basquet-catala-2022.html

Banyoles, Ciutat del bàsquet català 2022