• De Banyoles

Notícies

25 abril 2022

El Joventut de Badalona supera el Barça a la final del Campionat de Catalunya Júnior a Banyoles

El Joventut de Badalona es va proclamar aquest diumenge al migdia, nou campió de Catalunya Júnior Preferent en imposar-se al FC Barcelona en la final disputada al Pavelló de la Farga. Els verd-i-negres van superar a l’equip blaugrana per 90 a 93 gràcies a un triple en l’últim segon de la tercera pròrroga.

Banyoles acollia aquesta fase final en virtut de la seva designació com a Ciutat del Bàsquet Català 2022. El Barça i la Penya s’havien repartit els últims 13 títols disputats i van fer bons els pronòstics arribant a la gran final després de superar al JAC Sants i al Catalana Occident Manresa respectivament a les semifinals de dissabte. El Joventut, molt sòlid a partir del segon quart no va tenir problemes per desfer-se dels manresans per 88 a 60 mentre el FC Barcelona va ser molt superior al JAC Sants i el va derrotar per 87 a 53.

De fet, l’equip blaugrana havia acabat com a líder invicte la fase regular i aspirava a revalidar un títol que ja havia guanyat les dues últimes edicions. La final va començar amb lleuger domini del Barça que a partir de l’equador del primer quart ja va agafar un avantatge proper als 10 punts. Així, el primer parcial va ser de 24 a 15. La renda dels de Roger Grimau va arribar a ser d’onze punts però en els tres últims minuts del segon quart un parcial de 3 a 9 va situar la Penya a tres punts al descans. Després del pas per vestidors la producció ofensiva dels dos equips va baixar i això va fer que la igualtat fos màxima en un tercer parcial que va finalitzar amb empat a 45. Al darrer quart van seguir els problemes per anotar però el Joventut va arribar a escapar-se de cinc, 49 a 54 a quatre minuts pel final. El Barça va reaccionar i va acabar sent l’equip verd-i-negre el que va forçar la pròrroga amb dos tirs lliures.

En el temps suplementari van ser els badalonins els que van dur la iniciativa però sense poder desenganxar-se en el marcador i els cinc minuts van acabar amb empat a 65. No n’hi va haver prou tampoc amb una segona pròrroga i el partit es va decidir amb un tercer temps suplementari en que la Penya va semblar tenir el partit guanyat quan es va situar 81 a 86 a menys de dos minuts per acabar. El FC Barcelona no va donar el seu braç a tòrcer i va aconseguir empatar a 90. En l’últim segon, un triple de Conrad Martínez va decantar la final.

Abans, en el partit pel tercer i quart lloc el JAC Sants Barcelona va assolir la victòria per 65 a 60 en un emocionant duel davant el Catalana Occident Manresa que no s'ha decidit fins als instants finals. Després d'un mal inici de partit en el que va arribar a perdre per 14 punts, el JAC Sants va reaccionar i va remuntar fent-se amb el tercer i últim bitllet pel Campionat d’Espanya Júnior Masculí que es jugarà a Huelva de l'1 al 7 de maig de 2022.